Skoči na glavno vsebino

Kužkom je pretekli teden na 2. planinskem izletu pod nogami šumelo suho listje. Takoj smo vedeli, da se med krošnjami sprehaja jesen. Naslednji dan smo jo upodobili s paleto jesenskih barv in jo namestili v garderobi. V petek, 23.9., sem si tudi vzgojiteljica nadela obleko v jesenskih barvah, otroci pa so mi jo pomagali okrasiti z listi dreves in izdelali ogrlico iz ličkanja.
Nato smo odšli k Muckom s košaro jesenskih plodov in jih povprašali, če vedo, kje ti plodovi zrastejo. Povedali smo, kaj najdemo na njivi, v sadovnjaku in v gozdu. Še posebej smo spoznali pravi in divji kostanj. Zapeli smo več jesenskih pesmi, tisto o kostanjčku zaspančku pa smo večkrat ponovili, da bi se jo naučili.
Sledila je zgodbica Veliki in mali zajec. Od mame sta za zajtrk dobila korenje. Zapletlo se je, ker sta hotela jesti zelje. Naposled sta jima bila korenčka zvečer prav dobra. Zgodbica je bila zabavna tudi zato, ker je imel veliki zajec vse veliko, mali pa vse majhno.
Praznovanje smo nadaljevali na prostem v likovnih delavnicah. Jesen je tudi čas sončnic, zato smo jih začeli izdelovati, da si bomo z njimi okrasili okna. Mucki pa so preizkušali krompirjeve žige.

Za vrtec Šentviška Gora, Stanislava Črv

mini-jesen01 mini-jesen02 mini-jesen03

mini-jesen04 mini-jesen05 mini-jesen06

mini-jesen07 mini-jesen08 mini-jesen09

Dostopnost