Skoči na glavno vsebino

V vrtcu na Šentviški Gori smo bili deležni prav posebnega obiska. Dopoldan smo preživeli v družbi prijazne knjižničarke Polone, ki je s seboj prinesla veliko različnih knjig. Najmlajši so sprva začudeni opazovali zaboja in obiskovalko, starejši pa so se v sproščenem vzdušju začeli z njo pogovarjati o jeseni in jesenskih doživetjih.
Nato nam je knjižničarka Polona prebrala zgodbico Najlepše darilo. Le-ta govori o krtu, ki že dolgo časa ni videl svojega prijatelja zajca in ker ga je pogrešal, se je odločil, da ga obišče. Na poti do zajčjega brloga sta se mu pridružila še veverica in jež in kaj kmalu so ugotovili, da zajca ni bilo na spregled, ker je bil bolan. Zajec se je prijateljev in njihovih daril razveselil, zaupal pa jim je, da je najlepše darilo njihov obisk.
Z zanimanjem smo poslušali zgodbico in se strinjali, da tudi nam prijateljstvo veliko pomeni. Nato nam je knjižničarka predstavila vrste knjig, ki se jih lahko izposodi v njihovi knjižnici. Takšne iz blaga za najmlajše, pa takšne z zavihki, zanimive zgibanke in zgodbice v sličicah, ki se jim reče slikopisi. Eno takšno zgodbico smo Poloni pomagali prebrati. Spoznali smo knjige s pesmicami in zgoščenkami ter zvočne knjige, knjige z ugankami in poučne knjige. Polona nam je pokazala tudi knjigo za slepe in slabovidne, knjige na usb-ključu ter stare knjige, ki zahtevajo posebno rokovanje z rokavicami. Nazadnje smo izvedeli , da izposojajo tudi igrače.

Knjižničarka Polona je poskrbela tudi za delavnico. S seboj je prinesla košarice, ki smo jih okrasili, napolnili z jesenskim listjem in kostanji ter jih kasneje odnesli domov.
Tako kot je bil v zgodbici zajec navdušen nad obiskom prijateljev, tako smo bili tudi mi zelo veseli, da nam je Polona s svojim obiskom polepšala in obogatila dopoldan.

Utrinke si lahko pogledate tukaj.

Za vrtec Šentviška Gora, Alenka Razpet Kranjc

Dostopnost