Skoči na glavno vsebino

Učenci in otroci vrtca Šentviška Gora smo prav na prvi dan zime doživeli obisk praznične predstave in dedka Mraza. Takole je bilo:
Škrat Božo je bil zadolžen, da pripravi vse za prihajajoče praznike. Zataknilo se je pri jelenu Rudolfu, ki bi moral sodelovati pri poletu s sanmi okrog sveta. Težava je bila v tem, ker se je med letom preveč zredil. Škrat in otroci so mu pomagali telovaditi in končno je izgubil odvečne kilograme. A ostal je še en problem, kako dobiti čarobni prah. V zadnjem hipu so rešitev našli otroci. Čarobne iskrice so naredili s plesanjem in ko jih je škrat Božo ulovil v steklenico, je Rudolfu kmalu zazvonil telefon. Obveščen je bil, da se mimo pelje dedek Mraz.
Glasno smo ga poklicali in kmalu se je pojavil na vratih. Po pozdravu so mu šolarji zapeli pesem, ki mu je bila všeč in je ni še nikoli slišal. Dedek Mraz je prepričan, da smo bili dovolj pridni in je pričel deliti darila. Otroci so vznemirjeni in z iskricami v očeh odhajali ponje. Daril so se razveselili tudi nekateri zunanji otroci, ki smo jih na današnjo predstavo in obisk povabili.

Fotografije si oglejte tukaj.

Za vrtec in PŠ Šentviška Gora, Stanislava Črv

Dostopnost