Skoči na glavno vsebino

Zunaj je že prava zima, zato smo se odločili, da se odpravimo na sprehod do jezera in pogledamo, če je voda kaj zmrznila. Po poti smo se pogovarjali, kaj bi lahko počeli, če je na jezeru res led:

-lahko bi se drsali

-lahko bi metali kamenčke

In res, jezero je zamrznjeno. Najprej smo se odločili, da vržemo kakšen kamenček da vidimo ali je led zelo debel. A kamenčki so na nekaterih predelih predrli led in padli v vodo. Tako smo ugotovili, da je led pretanek, da bi se lahko kdo drsal. Je pa to tudi zelo nevarno, saj nikoli ne veš, če je led dovolj debel, da se ti ne bi udrl in bi padel v vodo.

Na poti nazaj v vrtec, pa smo na steklih opazili nenavadne rože, ki jih je narisala babica Zima. Zato smo se hitro naučili pesmico o njih in jih tudi sami napihali po papirju.

Ledeno jezero nam je bilo zelo všeč ,tako smo se tudi v igralnici poigrali z ledom. Risali smo z njim, ga topili v topli vodi, gledali kako plava… Na globusu pa smo pogledali, kje na svetu imajo ves čas sneg in led.

Ker pa je tudi pri zapadlo malo snega, smo oblekli kombinezone in se šli igrat na dovorišče. Sankali smo se z lopatami, delali gradove in kopali luknje. Uživali smo!

Za vrtec Most na Soči, Maja in Silvana

SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

Dostopnost