Skoči na glavno vsebino

Krtki smo pravi raziskovalci in z največjim veseljem prisluhnemo novim temam. Tokrat smo se pogovarjali o skrbi za zdravje, kar 14 dni.
Ugotovili smo, da moramo uživati zdravo hrano, se ukvarjati s športom, dovolj počivati, se igrati in skrbeti za osebno higieno. Le tako nismo bolni, utrujeni, naši zobki so zdravi in se svetijo, mi smo čisti in lepo dišimo.
Naše znanje pa želimo deliti tudi s tistimi otroki, ki so jih bacili ujeli in morajo zaradi njih sedeti v čakalnici Zdravstvenega doma Tolmin. Naredili smo jim plakat, ki prikazuje kako poskrbeti za svoje zdravje. Upamo, da se bodo med čakanjem na zdravnico velko naučili.
Da so zdravi kulinarični užitki lahko zabavni za otroke, nam je dokazala najboljša kuharica, vzgojiteljica Polona. Pripravili smo vitaminsko sadno solato s smetano. Bila je zares odlična.
Prav v tednu zdravja, pa so nas obiskale drobne živalice, uške, zato smo tudi njim namenili našo pozornost. Otroci iz skupine Krtki sedaj vemo, da uške obožujejo čista lasišča, se sprehajajo v garderobi po naših oblačilih in povzročajo srbeča lasišča.
Zato, dragi bralci naše novičke, ne pozabite na naše in svoje lasišče, saj v vrtec smemo le, če glave imamo “čiste”..

Pripravili, Katja in Mateja

zdravje (1) zdravje (2) zdravje (3)

zdravje (4) zdravje (5)

zdravje (6)

zdravje (7) zdravje (8) zdravje (9)

Dostopnost