Skoči na glavno vsebino

Tudi v naši skupini smo veliko govorili o zdravju in veliko zdravih stvari naredili. Velikokrat nas je obiskala lutka Ajda, ki nas je pri vsem opazovala in nam tudi kaj povedala o zdravju.

Pogovarjali smo se, kako pomemben je šport. S pomočjo projekcije, smo spoznali še nekaj nam nepoznanih športov. Da pa bi tudi mi naredili nekaj zdravega za naše telo, smo se na deževni dan odpravili v telovadnico, kjer smo se razgibali.

Spoznali smo zdravo in malo manj zdravo prehrano. Povedali zakaj moramo pojesti veliko zdrave in prav malo manj zdrave. Za lažjo predstavo, smo naredili pravo prehrambeno piramido, na katero smo v pravilnih količinah zložili določeno hrano. Ker pa smo otroci pravkar spoznali, da lahko sladkarij pojemo zelo malo, smo se odločili, da naredimo zdrave mafine.Teh bomo lahko pojeldi tudi malo več, saj vsebujejo le zdrave sestavine, kot so jajca, med, maslo, polnozrnata moka, rozine….

Seveda ob zdravi hrani prija tudi zdrav napitek, zato smo naš čaj malo posladkali z medom in vanj stisnili limono. Mmmmm kako je bil dober. S tem pa smo pregnali tudi nekaj bacilov, ki v teh mrzlih dneh prežijo na nas.

Za vrtec Most na Soči, Maja in Silvana

SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA

zdravje (9)_800x600 zdravje (11)_800x600 zdravje (19)_800x600

Dostopnost