Skoči na glavno vsebino

V skupini Miške smo vodni sklop začeli s plakatom in skupnimi ugotovitvami, kaj je voda, kje vse vodo najdemo in zakaj je voda pomembna v življenju. Spoznali smo različne oblike vode in pojave povezane z vodo. Vodo smo natočili, si jo ogledali, potipali in okušali.
Večkrat smo se sprehodili ob jezeru in ob reki Idrijci in si ogledali sotočje dveh rek. Naredili smo tudi izlet do zdravilnega izvira v Modreju. Na sprehodih smo opazovali življenje ob vodi in v vodi. Na jezeru smo opazili čoln in ribiče, pa kajakaše.
Najlepši del vodnega sklopa pa so bili vodni poskusi, ki nam jih je pripravila praktikantka Kim. Predstavila nam je pripomočke, potem pa nam je pokazala pravo čarovnijo z vodo. Najprej smo samo gledali in se čudili, pri naslednjem poskusu smo tudi pomagali. Sledil je poskus pri katerem smo ugotavljali kaj plava in kaj ne. Vsak otrok si je izbral predmet, napovedal rezultat in ga položil v vodo. Dan vodnih poskusov smo zaključili s pravo mehurčkasto zabavo.
Na koncu meseca so se začeli deževni dnevi in lahko smo opazovali vodo v obliki dežnih kapljic. Igrali smo se igrico dež in sonce. Naučili smo se pesmico o dežju in prstno igro o vremenskih pojavih.
Vse to in še več nam je prinesel sončen in deževen, se pravi muhasti april.

 
Pripravili, Katarina in Danijela

Dostopnost