Skoči na glavno vsebino

Sončni majski dopoldnevi so nas vabili iz igralnice, zato smo se večkrat odpravili na sprehod. Pod vrtcem se razprostirajo travniki in z radovednostjo smo opazovali, kaj se na njih dogaja. Kmetje so že začeli s košnjo, tako smo na pokošenih travnikih lahko tekali sem in tja ter se v manjšem sadovnjaku igrali skrivalnice. Ugotovili smo, da na travniku med rastlinskimi vrstami sicer prevladujejo trave, pa vendar smo spoznali tudi različne cvetlice. Travnik predstavlja življenjski prostor veliko živalim. Med travnimi bilkami smo navdušeno opazovali mravlje, pajke, metulje, polže, pikapolonice ter druge hroščke. Iz luknjice smo zvabili murna in si ga pobliže ogledali. Polni vtisov s sprehodov, smo v igralnici travnik tudi naslikali.

Ker na sprehodu nismo opazili nobene gosenice, nas je v vrtcu obiskala zelooo lačna gosenica. S pomočjo knjige smo spoznavali življenjski cikel metulja, šteli, strigli s škarjicami, lepili in likovno ustvarjali. Travniške živali smo gibalno uprizarjali ter poslušali in peli pesmice, ki jih opevajo.
Poslušali smo zgodbico Kako čudovit travnik in se strinjali, da je treba razvijati naklonjen in spoštljiv odnos do narave.

Kako prijetno je raziskovati, odkrivati naravo in njene raznolikosti ter se ob tem dobro počutiti, si poglejte v albumu fotografij.

Za vrtec Šentviška Gora, Alenka Razpet Kranjc

Dostopnost