Skoči na glavno vsebino

Kužki so ob vstopu v novo vrtčevsko leto najprej doživeli prijetno presenečenje. Pričakala nas je prenovljena igralnica z novim pohištvom. Bili smo veseli, da se ponovno vidimo, veliko otrok je namreč med počitnicami že pogrešalo družbo. Medse smo sprejeli tri novince in vsi se trudimo, da bi se med nami kar najbolje počutili.
Novo igralnico so na prvem sestanku seveda videli tudi starši. Zanje smo pripravili napitek, ki smo ga izboljšali z zdravimi dodatki in za dobrodošlico lončke okrasili z rožicami.
Igra v novi igralnici je res super, saj imamo predvsem dovolj prostora in že vemo, kje imajo igrače svoja mesta. Super so tudi blazine in kavč, iz katerih si vsak dan napravimo še dodatne kotičke.
Obiskali so nas tudi šolarji, prav tako mi njih. Pokazali so nam igrico, ki so jo zaigrali prvošolcem za prvi dan, na koncu pa nas povabili, da smo sodelovali v zadnji točki.
Skušamo biti dobri prijatelji in si med sabo deliti igrače. V zgodbici, ki smo jo brali, smo namreč izvedeli, da deljenje tega kar imamo, prinaša zadovoljstvo. Veseli smo tudi, če se med sabo prijazno ogovarjamo, zato smo spoznavali vljudnostne izraze in sklenili, da se bomo pozdravljali. Obiskala nas je vzgojiteljica Kvadrica, katere varovanci niso poznali olike in lepega vedenja. Ko so obljubili, da bodo vse popravili, smo jih sprejeli medse in se z njimi igrali tako, da smo jim poiskali prijatelje enake barve in oblike.
Pomembno je tudi, da znamo skrbeti za osebno higieno. Izvedeli smo zakaj in kdaj moramo umivati roke in zobe in kako to skrbno naredimo.
Igralnico krasijo tudi že naši izdelki, ki smo jih izdelovali medtem, ko je deževelo. Takrat smo tudi plesali ob glasbi in se učili novo pesmico Tinkin dežnik. Sončne dneve pa smo izkoristili za sprehode, tudi skupaj z Mucki, in gibalne igre na prostem.

Fotografije si oglejte tukaj.
Za skupino Kužki, Stanislava Črv

Dostopnost