Skoči na glavno vsebino

Dan v našem vrtcu se je začel nadvse sladko. Na mizi smo namreč zagledali polno zdravih živil. Postregli smo si s kruhom, na katerega smo namazali maslo, naša usta pa so postala lepljiva po zaslugi slastnega medu, ki smo ga namazali na vrh. Poleg smo si postregli še z lončkom mleka. Pri vsem tem pa je najbolj pomembno to, da so bila vsa živila, ki smo jih zaužili, pridelana v Sloveniji. Celo jabolka, s katerim smo se kasneje posladkali pri sadni malici, so bila pridelana v naši okolici.
Namen vseslovenskega dogodka je namreč spodbujanje zdravega načina prehranjevanja, ter ozaveščanje o  pomenu lokalne, domače pridelane hrane.
Po tradicionalnemu slovenskemu zajtrku je sledilo še eno presenečenje. Ogledali smo si predstavo z naslovom Jem lokalno pridelano hrano. Ta nas je na zanimiv in zabaven  način poučila o tem, kako zdrava je hrana, ki jo pridelujejo marljive roke naših kmetov, pekov, čebelarjev in sadjarjev.
S tem smo dobili še eno potrditev, da je bil današnji zajtrk gotovo zelo zdrav. V vikend, ki je pred nami, tako odhajamo polni novih in pomembnih znanj.

Za vrtec pripravila, Brigita

Dostopnost