Skoči na glavno vsebino

Zdravje in prehrana sta močno povezana. O tem čivkajo že vrabci na vejah, a vseeno je pomembno, da ozavestimo in utrdimo pomen slednje. Zato smo Zajčki ta teden čas namenili spoznavanju zdravih prehranjevalnih navad.
V začetku tedna nas je obiskal deček Nace. Mamica mu je naročila, naj iz trgovine prinese veliko zdravih živil, a ob pogledu v njegov nahrbtnik, smo kaj kmalu ugotovili, da temu še zdaleč ni tako. Nevednemu Nacetu smo pomagali pri razvrščanju živil na zdrava in tista manj zdrava, ki bi jih fantič moral pustiti kar na trgovinskih policah. Nato smo zdrava živila uredili še po barvah. Tudi reševanje delovnega lista nam ni povzročalo večjih težav. Nace se nam je na koncu zahvalil za pomoč, mi pa smo bili ponosni nase, da o zdravi hrani vemo že tako veliko.
V torek smo od dečka Naceta prejeli pismo. Izvedli smo vodeno vizualizacijo z naslovom Medena pravljica. Kasneje pa ugotovili, kako pomembne so za nas čebele. Na Nacetovo pobudo je iz naše igralnice zadonela  na novo osvojena pesem z naslovom Medvedek Jaka.
Tudi v sredo Nace ni pozabil na nas. V veliki vrečki nas je čakalo nekaj dobrin, iz katerih smo Zajčki pripravili slastno in obenem zdravo jabolčno čežano. Delček le te je vsak odnesel tudi domov, da se je lahko še enkrat posladkal z obrokom, ki ga je sam pripravil.
V četrtek smo odšli v telovadnico. Nace je vedel, da mi tam neizmerno uživamo, zato nam je pripravil čebelji poligon.
V petek pa je bil čisto poseben dan. Zjutraj je bil čas za tradicionalni slovenski zajtrk. Z veseljem smo ugriznili v kos kruha, namazanega z maslom in medom. Po slastnem zajtrku pa smo si ogledali še predstavo Jem lokalno pridelano hrano, ki so nam jo zaigrale vzgojiteljice.
Za nami je teden, poln novih in pomembnih informacij, poleg tega pa tudi teden, v katerem ni manjkalo zabave, smeha in otroške igrivosti.

ZAJČKI DANES VAM POVEMO,
POMEMBNO JE, DA ZDRAVO JEMO.
FRAJER NAMREČ JE LE TA,
KI ZDRAVO HRANO V USTA DA.

Za vrtec pripravili, Brigita in Petra

  

 

 

Dostopnost