Skoči na glavno vsebino

Če bi te dni prišli v našo skupino bi opazili, kako močno smo se trudili priklicati zimo, ki nam kar noče natrositi vsaj malce snega.
Začetek tedna smo namenili spoznavanju zimskih športov. Kaj kmalu smo ugotovili, kateri je tisti, ki je nam še posebej ljub. To so smučarski skoki. Ob gledanju slednjih se je po vrtcu razlegalo glasno navijanje, ki mu je sledil še velik aplavz. Skakalci so nas tako prevzeli, da smo se odločili, da bi se tudi sami želeli preizkusiti v tem. A najprej si je bilo potrebno priskrbeti opremo. Sami smo si izdelali smuči, ter očala.
Naslednji dan pa je bil dan d, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali. Začela se je namreč Zajčkova zlata lisica in čisto vsak izmed nas se je povzpel na našo vrtčevsko velikanko. Za svoje ekstremno dolge in zanimive skoke smo si prislužili medalje, ki nas bodo opominjale na to, kako pogumni smo bili.
Za piko na i pa smo narisali portret tistega asa, ki je velikokrat poskrbel, da smo ob navijanju skoraj ostali brez glasu. To je seveda Peter Prevc. Nastale risbe smo fotografirali in jih poslali Petru Prevcu v ogled. Kakšen odgovor smo dobili pa si lahko preberete na  Zajčkovi oglasni deski.
Da pa bi se še bolj razmigali, smo odšli v šolsko telovadnico, kjer smo tako, kot vedno, tudi tokrat zelo uživali. Zabavali smo se ob igri Kdo se boji črnega moža in si pripravili poligon.
Zadnje dni v tednu pa smo posvetili pravljici Rokavička. Najprej smo ji prisluhnili, nato smo si ogledali predstavo, kasneje pa smo lahko tudi sami v roke prijeli lutke, se vživeli v različne vloge in pravljico zaigrali. Zelo smo uživali v tem in zato smo se odločili, da si eno lutko izdelamo tudi sami. Izpod rok naših spretnih prstkov so tako nastale unikatne lutke, ki jih bomo nesli v svoje domove in tudi tam nadaljevali z dramatizacijo pravljice.

Tudi v tem tednu se je nabralo veliko lepih spominov, ki se jih bomo gotovo še dolgo spominjali.

Za vrtec pripravili, Brigita in Petra

Dostopnost