Skoči na glavno vsebino

 

V vrtec Podmelec je prišla novost…otroci se pogovarjajo samo še o črkah, iščejo prve glasove besed, kujejo rime in sestavljajo besede.
Začelo se je z eno samo črko, ki se je pojavila v skupni, uokvirjena vsem na očeh in že se je začela v otrocih prebujat radovednost in želja, da bi o tej črki izvedeli več. Počasi se je eni črki pridružila še druga in skozi teden se je sestavila celotna abeceda. Žabice so črke šivale na kartone, oblikovale iz plastelina, jih prepoznavale s tipom, jih uprizarjale z gibom in jih uporabile za masažo hrbta. V kotičku miru so si otroci uredili pravo pisarno in zapisovali pomembne in težke besede. Ko so bili prsti že dodobra razgibani in ubogljivi pa so se preizkusili še v zavezovanju vezalk. Marsikdo je bil pozitivno presenečen nad samim seboj, ko mu je uspelo zavezati prvo samostojno pentljo.
Ugotovili so, da lahko branje odpira vrata v čisto nov svet pravljic, pesmic in humorja. Naš namen ni bil, da se otroci naučijo črkovati in pisati, pomembno je, da so jim črke postale zanimive in igrive. “Črkastično” radovednost bomo gojili še naprej, da bo dobra popotnica za vstop skozi šolska vrata.
za Žabice, Špela Krivec
Dostopnost