Skoči na glavno vsebino

Februar, mesec kulture je pred vrati. Da bi vanj vstopili čimbolj pripravljeni, smo medse povabili Brinino mamo Katjo, ki je knjižničarka. Najprej nas je poučila o obnašanju v knjižnici, kako knjige jemljemo s police, kako knjige listamo in kaj še lahko v knjižnici delamo. Potem smo skupaj obiskali vrtčevsko knjižnico, kjer smo vso teorijo preizkusili tudi v praksi.
Predstavila nam je različne knjige, ki so primerne za najmlajše. Tako zdaj poznamo slikanice, kartonke, 3D knjige, knjige z zavihki, zvočne knjige, knjige z lutko, igralne knjige, pa tipanke in drsnice. Spoznali pa smo tudi knjige, ki za nas niso primerne in tudi nezanimive, saj je preveč besedila in premalo ali celo nič barvnih slik.
Knjižničarka Katja nam je pokazala tudi bralna kazala in skupaj z njo smo ga tudi izdelali. Tako v obliki miške, ki se ga obesi na rob strani. Z njimi bomo označili svoje knjige, če bo večerna pravljica predolga.
Naše druženje smo zaključili s slikanico in prisluhnili še pravljici z naslovom Racman in knjiga. Mami Katji pa se zahvaljujemo za zanimivo, poučno in kulturno dopoldne.

Pripravili, Katarina in Danijela

Dostopnost