Skoči na glavno vsebino

V zadnjem času smo v vrtcu spoznavali človeško telo. V okviru te teme so otroci sodelovali v različnih dejavnostih in tako spoznavali svoje lastnosti, spretnosti, posebnosti, čustva, čutila, ter razlike in podobnosti med nami.

Ob knjigah z ilustracijami smo poimenovali pomembne dele svojega telesa ter se ob tem tudi gibali. Z gibanjem smo zaznavali in odkrivali svoje telo, preizkušali, kaj le-to zmore, doživljali veselje in ponos ob razvijajočih se sposobnostih in spretnostih ter gradili zaupanje vase.

Obiskali sta nas tudi zdravnici. Z njima smo se pogovorili, kdaj je potrebno poiskati zdravniško pomoč.              Doktor Vsepozdravi je pregledala vse otroške paciente. Se z njimi pogovorila o splošnih, manjših zdravstvenih težavah. Tiste z zlomi kosti, pa napotila v sosednjo ordinacijo, kjer je poškodbo z rentgenom poslikala in oskrbela doktor Vsezaceli. Na začudenje vseh so se zlomi zelo hitro zacelili. Nato smo se še sami preizkusili v izdelovanju rentgenskega posnetka svoje roke. V igralnici smo oblikovali zdravniško sobo s pripomočki, v kateri so otroci opravljali poklic zdravnika. Kako zanimivo je bilo, pa si poglejte na fotografijah.

Za vrtec Dolenja Trebuša, Alenka in Lea

Dostopnost