Skoči na glavno vsebino

V četrtek je nekdo potrkal na vrata igralnice Kužkov. Na obisk je namreč prišla Ana – medicinska sestra za zobno preventivo iz zdravstvenega doma Tolmin. Ker si tudi v vrtcu redno čistimo zobe smo dobro vedeli kaj je pomembno za zdrave zobe, a nam je kljub temu podala še nekaj nasvetov. Povedala nam je, da mora biti naša ščetka primerno velika in da njene ščetine ne smejo biti razcefrane. Na pomoč pa je medicinski sestri priskočil tudi Krokozobek, ki nam je pokazal kako se pravilno umiva zobe. Kljub temu da jih znamo že sami, pa morajo ”zadnji krog” po naših zobkih odpeljati naši starši.

S pomočjo knjige, ki jo je imela Ana s sabo, pa smo se naučili tudi, katera hrana našim zobem škoduje in katera jim koristi. Ugotovili smo, kdo bo nadomestil naše mlečne zobke, ko nam bo te odnesla zobna miška.

Ker pa smo se res potrudili in zobe dobro očistili, nam je Ana na koncu podelila še diplome, s katerimi dokazujemo, da zares obvladamo ščetkanje zob. Kako nam je šlo, si oglejte tukaj.

Zatem se je medicinska sestra Ana napotila  še k Muckom, zato smo se ji zahvalili za pomoč in nasvete pri vzdrževanju lepih in zdravih zobkov, s katerimi smo veselo zagrizli v jabolka.

Za vrtec Šentviška Gora, skupina Kužki, Anita Mravlja

 

Dostopnost