Skoči na glavno vsebino

…tudi pri Zajčkih.
Za nami je dober del meseca februarja, ki smo ga tudi Zajčki v prvi vrsti posvetili kulturi, ter ob tem spoznali našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Ob tej priložnosti smo se seznanili s slovensko himno, ter jo skupaj z drugimi otroci našega vrtca zapeli na naši proslavi, s katero smo obeležili Prešernov dan. V tednu kulture smo se sprehodili skozi šolsko knjižnico, katero nam je podrobneje predstavila knjižničarka Martina, ter nam prebrala zelo lepo pravljico o indijančku. V našo igralnico pa smo dobili tudi obisk knjižničarke Polone, iz tolminske knjižnice, ki je med nas prišla s polnimi rokami najrazličnejših knjig, v katerih je prav vsak izmed nas našel nekaj zase. Mi vsi pa dobro vemo, da je februar eden tistih najbolj nagajivih, nasmejanih in norčavih mesecev, kjer vsaj za kakšen dan lahko postanemo nekdo drug. Seveda govorimo o pustu, ki smo ga vsi Zajčki prav že težko čakali. Da pa se tukaj ta najkrajši mesec še ne zaključi, smo se v tem tednu Zajčki posvetili prav posebni temi, spregovorili smo o LJUBEZNI, ter se srečali z VALENTINOVIM.
Teden smo začeli s prelepo pravljico o deklici Sari in njenem velikanskem srcu, skozi katero smo tudi sami ugotavljali kdo so vsi tisti, ki jih imamo radi in zakaj. Seveda zraven mamice in očka, ter sestric in bratov imamo radi še nonote in none, ter tudi naše PRIJATELJE. Ob tej priložnosti smo naslikali tistega, ki ga imamo radi, ter tudi povedali zakaj, naše izjave pa si lahko preberete na panoju pred igralnico. Sami smo izdelali tudi prav posebne Valentinove zapestnice, ki smo si jih na koncu tedna izmenjali, ter jo tako podarili svojemu prijatelju. Da je bila ljubezen ves teden res v zraku smo poskrbeli še z najrazličnejšimi pravljicami na to temo, seznanili smo se tudi z novo pesmico, ki ima naslov Valentinov srček. Tako smo se Zajčki imeli še bolj radi, drug drugemu posvetili še več časa, ter si bili zelo naklonjeni. Saj prav to odlikuje naše PRIJATELJSTVO.

Sedaj pa se odpravljamo na zimske počitnice z Valentinovo zapestnico na roki, ki nas bo ves ta čas spominjala na to, koliko nas ima nekdo rad. Lepe počitnice vsem, želimo Zajčki.

Za vrtec Most, Brigita in Petra.

Dostopnost