Skoči na glavno vsebino

V nedeljo, 15. aprila je na podružnični šoli in vrtcu na Šentviški Gori potekala proslava, v kateri so nastopali učenci od prvega do četrtega razreda in otroci iz vrtca. Proslava je potekala v dvorani, ki so jo krasili izdelki šolarjev in vrtčevskih otrok.

Glavno vlogo je imela Pika Nogavička, ki je spoznavala svet šole in vrtca. Družbo sta ji delala Anica in Tomaž, ki sta jo predstavila učiteljici in sošolcem. Najprej je Pika spoznala osnovno šolo, kjer so ji učenci povedali svoje recitacije, ji zapeli dve pesmici  (Pika Nogavička in Rada bi bila Pika Nogavička) ter ji nazadnje predstavili dva ljudska plesa.

Osnovnošolski otroci so Piko popeljali tudi v vrtec. Najprej se ji je predstavila starejša skupina Kužki z igro Čarovnik meša barve, kjer se je Pika podučila o osnovnih barvah. Nato so ji zapeli in zaplesali pesmico Priletela muha na zid, s pomočjo katere se je naučila črke. Nazadnje so Piki odigrali in zrecitirali Pastirico in Moj očka ter ji zastavili uganko o maminem naročju in povedali pesmico Mamino naročje. Za konec pa so skupaj s Piko skuhali še kavico.

Piki se je predstavila tudi najmlajša skupina vrtčevskih otrok (Mucki) s plesom Kresničke. Na oder so ponovno prišli osnovnošolski otroci s pesmijo Mali potepuh.

V zadnjem prizoru so otroci skupaj s Piko Nogavičko ugotovili, da nočejo postati odrasli. Za nastali problem je imela Pika zabavno rešitev, in sicer je vsem otrokom razdelila kroglice za igrivost, s katerim je ustavila odraščanje.

Ob koncu proslave so se otroci in zaposleni zahvalili Rajku Velikonja za ozvočenje in staršem za pripravo dvorane.

Po uspešno zaključenem nastopu smo se posladkali s piškoti in sokom.

Uživajte v galeriji fotografij.

 

Učiteljica Barbara in vzgojiteljica Tamara

Dostopnost