Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek nas je obiskala lepa gospa, oblečena v dolgo oranžno-rdeče krilo, brezrokavnik z veveričko in klobukom na glavi. Okrog nje se je v vetru vrtinčilo suho, jesensko listje.
Tudi na Planoto je namreč privršala jesen in si vzela čas, da nas je osebno obiskala.
Tetka Jesen pa ni bila tako vesela, kot se je spomnimo od lani. Smrkala je v svoj robček in bila strašno jokava. Povedala nam je, da je nekdo po igrišču raztresel čisto vse plodove, ki nam jih je prinesla z namenom, da bi se z njimi igrali.
Takrat smo opazili, da v igralnici nismo sami. Izza vrat je prestrašeno gledal škrat Jesenko in tetki Jeseni priznal, da je plodove stresel zato, ker samo za svoje škrate pomagalčke nima časa. Pokazal nam je, kako dolgočasnih barv so njegova oblačila v primerjavi z jesenskim listjem, ki ga tetki Jeseni pomagajo pobarvati.
Jesen in otroci smo škratu obljubili, da mu bomo naslednji dan pomagali oblačila okrasiti. Skupaj s tetko Jesenjo pa smo se odpravili na igrišče, kjer nas je čakal velik nered. Tetki smo pomagali pospraviti jesenske plodove, nato pa nam je predstavila igre, ki nam jih je pripravila.
Razdelila nas je v štiri skupine in nas označila z obeski živali.
V prvem kotičku, smo se zabavali s kostanjčkovim toboganom. Po tulcih smo v različnih smereh spuščali orehe, lešnike, želode in seveda kostanje.
V drugem kotičku, smo v različnih lončkih »kuhali« jedi, ki so vsebovale zgoraj omenjene jesenske plodove.
V tretjem kotičku, je vsakič po en otrok iz skupine metal kocko. Na kocki so bili različni jesenski plodovi. Plod, ki je pristal na vrhu vržene kocke, smo morali otroci poiskati v obročih, razteresenih po igrišču.
V zadnjem kotičku, smo otroci spoznali lačnega pujsa. V njegova usta smo morali iz določene razdalje vreči čim več plodov.
Ko so skupine s pomočjo vodij, ki so nosile s sabo našo maskoto živali, obiskale vse štiri postaje, se je tetka Jesen od nas poslovila. V naši družbi je postala spet nasmejana, zato je obljubila, da nam bo skozi cel prihajajoči teden čarala sončne dni, sočno sadje in veliko pisanih listov.
Otroci iz skupine Kužkov pa smo ji obljubili, da bomo poskrbeli za njene škrate in njihove pisane suknjice. Ker nam je jesen tako zelo všeč, smo v naši igralnici postavili  razstavo jesenskih plodov in pridelkov.

 

Za skupino Kužki, Nataša

Dostopnost