Skoči na glavno vsebino

Napočil je zadnji novembrski dan, z njim pa težko pričakovan dogodek – srečanje z babicami in dedki vrteških otrok.
Vsakdo, ki je ta teden vstopil v našo igralnico je opazil, da je v njej vladalo čisto posebno vzdušje. Navdušeno smo se namreč vsak dan pripravljali, da našim obiskovalcem pripravimo čisto posebno presenečenje in se z njim zahvalimo za družbo in pomoč pri okraševanju naših igralnic.
In uspelo nam je! Babice in dedke smo danes sprejeli z nasmeški do ušes, ter pesmijo in plesom, ki je pričarala nasmeške in seveda kakšno solzico ali dve na obraz, tudi našim obiskovalcem.
Nato smo se lotili dela. Strigli smo, lepili, rezali, natikali, risali in barvali. Izpod naših rok pa so prihajale prisrčne snežne plesalke, jelenčki in verige za okrasitev igralnic Kužkov in Muckov, ter drugih prostorov našega vrtca.
Stari starši so se izkazali kot odlični pomočniki, otroci pa so svoje izdelke ponosno kazali tudi svojim sosedom na drugi strani mize.
Seveda pa smo med delom, ki smo se ga sicer lotili zelo resno tudi poklepetali in popili čaj, ki nas je odlično okrepčal. Vnuki in babice so si imeli povedati veliko stvari, stkalo pa se je tudi kako novo poznanstvo in prijateljstvo.
Od svojih starih staršev smo se težko poslovili. Nič čudnega, ko pa smo se z njimi tako lepo imeli.
Obljubili smo jim, da jih naslednje leto ponovno povabimo, stari starši pa nam, da se bodo povabilu z veseljem ponovno odzvali.
November se je torej končal. Čaka nas najbolj čaroben mesec leta. Upamo, da bo vsaj tako lep, kot je bil zadnji dan novembra.

Za vrtec Šentviška Gora, Nataša

Dostopnost