Skoči na glavno vsebino

Včeraj, 11.12.2018 nas je na Šentviški Gori obiskala babica Zima. V upanju, da bo svoja izgubljena prijatelja oblaka Trebušaka in strica Mraza našla na Šentviški Gori se je odločila, da svoj šotor postavi kar v igralnici Kužkov. Otroci žal omenjenih prijateljev nismo opazili. Babica Zima se je zato odločila zadnje dni, pred njenim uradnim prihodom, preživeti kar pri nas.
Zimska zabava se je lahko uradno začela. V kepah, ki jih je babica Zima s seboj prinesla so se skrivale zabavne naloge, ki smo se jih takoj lotili. Plesali smo, peli, postali snežni zajci, medvedi in igrali na snežne klavirčke… Pri igrah se nam je pridružila tudi babica Zima sama.
S snežnimi kepami, pa presenečenj še ni bilo konec. Babica zima je zato, da bomo otroci ostali zdravi prinesla čaj in mandarine, čas pa si bomo lahko krajšali z branjem zimskih zgodb, pod njenim šotorom.
Preden je babica odšla na zaslužen počitek po napornih igrah, so se nam pridružili tudi šolarji. Zimi so zapeli nekaj pesmic, nato pa je sledilo kepanje, ki je seveda, če vprašamo otroke najbolj zabaven del letnega časa.

 

Za vrtec Šentviška Gora, Nataša

Dostopnost