Skoči na glavno vsebino

Kužki, Mucki in šolarji smo se tik pred prazniki zbrali na predstavi Praznični kikiriki, v kateri sta palčica in petelinček pripravila vse potrebno, da nas je lahko obiskal dedek Mraz. Ta dan smo medse povabili tudi otroke, ki še ne obiskujejo vrtca. Uživali smo v predstavi, nato pa vznemirjeni čakali, da zaslišimo svoje ime in prejmemo darilo. Dedku Mrazu smo vsi pogumno sedli na kolena in se z njim fotografirali. Na koncu smo mu zaželeli zdravje, da nas bo ob letu lahko ponovno obiskal.

Naslednji dan smo se igrali z novimi igračami in doživeli še eno presenečenje. Dobili smo paket z oblekicami za punčke in pismom. V njem smo prebrali, da nam prelepo darilo pošilja Ferdinanda, ki z igrišča večkrat sliši naš živ žav in se takrat spomni na svoje otroške dni, ko se je najraje igrala s punčkami. Tako se je odločila, da nam je v prostem času skvačkala  oblačilca in nam jih poslala. Hitro smo poiskali vrteške dojenčke in punčke in jim nadeli čudovito novo garderobo.

V predprazničnih dneh smo se spomnili na vse tiste, s katerimi smo med letom sodelovali in jim nesli ali poslali novoletno voščilnico. Voščila smo izmenjali tudi z učenci in delavci šole. Domačim pa je naše voščilo ponesel jelenček. Razveseliti smo želeli tudi drug drugega, zato smo pripravili medsebojno obdarovanje z nalepkami, ki nam jih je pustila babica Zima. Ovojnice smo okrasili z našimi slikami, natisnjenimi s prsti. S pomočjo parnih sličic snežakov smo izžrebali darilo.

Mesec december je bil res čaroben. Pod šotorom babice Zime smo si privoščili čajanko, na katero smo povabili tudi vzgojiteljico Ireno in gospoda ravnatelja, ki sta ravno takrat prišla na prednovoletni obisk. Tam smo vsak dan brali tudi čudovite zgodbice o prijateljstvu, medsebojni pomoči in prijaznosti. In prav to so tiste vrednote, za katere smo se Kužki ta mesec še posebej trudili. Prav zadnji dan smo krajši čas gostili Mucke in jih povabili, da se igrajo z nami.

Vsem, ki spremljate naše novice, želimo lepe praznike, v novem letu 2019 pa veliko zdravja in mir v srcu.

Za vrtec Šentviška Gora in skupino Kužki, Stanislava Črv

Dostopnost