Skoči na glavno vsebino

V preteklih dveh tednih je bilo za naše kraje napovedano pretežno oblačno vreme z nekaj sončnimi žarki in s kakšno padavino. Krtki smo se pogumno podali naproti vsem možnim vremenskim razmeram. Skrbno smo vsak dan beležili vreme in lahko potrdimo, da so imeli vremenoslovci še kako prav, v teh dneh je bilo namreč sončno, oblačno, deževno, pa tudi snežno vreme.
Dežja pa nismo le opazovali skozi okno, pač pa smo ga z naravoslovnim poskusom tudi ustvarili v igralnici. Prav tako nam je uspelo v igralnici ustvariti tudi mavrico.
Kar nekaj  časa smo namenili ustvarjanju vremenskih umetnij in prepevanju vremenskih pesmic.
Pogovor pa je nanesel tudi na podnebne spremembe. Tematika nas je zelo pritegnila, ogledali smo si tudi film, ki prikazuje posledice podnebnih sprememb. Še posebej se nas je dotaknila zgodbica o dečku Nangiru, ki živi v Afriki, ki ne hodi v šolo, saj mora zato, da njegova družina preživi, pasti koze in hoditi daleč po vodo. Kako zelo pomembna je vsaka kapljica vode, smo spoznali tudi mi, z žličkami smo po začrtani poti prenašali vodo v lončke. Zdaj vemo, da je z vodo potrebno varčevati in mi bomo odslej o tem ozaveščali tudi druge. Izdelali smo namreč tudi opozorila za zapiranje vode, ki smo jih namestili k našim umivalnikom. Pozabili pa nismo niti na oznake za zapiranje luči.
Da bo spomin na vremenske dneve trajal dlje časa, smo si izdelali tudi dežno palico, ki pričara prijeten deževen dan. Sprostili pa smo se z nežno vremensko masažo, pri kateri smo si želeli, da bi dež padal kar še in še…

Podnebne spremembe so se nas dotaknile in še bolj se bomo trudili, da bomo ohranili naš planet čist.

Pripravile, Katja, Mateja in Anita

Dostopnost