Skoči na glavno vsebino

Pri Miškah smo spoznavali svoje telo. Najprej smo ponovili vse glavne dele telesa, ki jih vsaka miška že pozna, potem pa smo šli skozi celo telo zelo podrobno, od las na glavi do nohtov na nožnih prstih. Dele telesa smo vsak dan ponovili na različne načine – s pomočjo pesmice, rajalne igre, ob sestavljanki, ob pravljici in risbi…
V nadaljevanju smo spoznavali kaj posamezni deli telesa delajo. Spomnili smo se, da lahko roke ploskajo, mahajo, božajo in objamejo, vendar lahko tudi udarijo. Noge lahko skačejo in plešejo, lahko pa tudi brcnejo.
Vemo da oči gledajo, kako dobri opazovalci smo, pa smo preizkusili z igrico. Vemo da nos voha, zato smo poskušali uganiti kaj se skriva v lončku kar s pomočjo nosa in voha. Jezik imamo vsi, prepoznati hrano po okusu pa je težje. Tudi ušesa vemo, da so za poslušanje. Če pa dobro slišimo nam je pokazala igrica Ugani kaj se oglaša.
Na koncu smo našemu telesu dodali še oblačila. Najprej na lutki, potem smo se kar sami nekajkrat neuspešno, pa tudi uspešno preoblekli. Ko smo bili uspešno oblečeni in pravilno opremljeni, pa smo se odpravili na sprehod v čudovit zasnežen dan.

Pripravili, Katarina in Danijela

Dostopnost