Skoči na glavno vsebino

Ker tudi najmlajšim v vrtcu ni vseeno za svet v katerem živimo, smo te dni posvetili eko temi. Seveda pa je misel na skrb za naše okolje z nami vsak dan. Tako skrbno ločujemo odpadke, ko umivamo roke, vsak reče »malo« in uporabimo le eno brisačko za brisanje. Pa še in še bi lahko našteli, a ta teden je bil drugačen.
Pridružili smo se namreč akciji Imam svojo vrečko. Otroci so od doma prinesli majice, ki jih starši ne potrebujejo več in z malce truda in pomoči vzgojiteljic je vsak otrok imel svojo eko-vrečko.
Ta nam je služila pri vsakodnevnem nakupovanju na naši tržnici, namenili smo se tudi po nakupih v sosednje igralnice, kjer smo dobili veliko svežega sadja.
Izdelali smo tudi likovni izdelek MOJ planet, kjer smo za ustvarjanje uporabili rabljeno spužvo.
Za igro pa smo ponovno uporabljali slamice, plastenke, pokrovčke, in drugo embalažo. Eko smo bili tudi med malico, kruh ki ga nismo mogli več pojesti, smo odnesli na bližnjo kmetijo in z njim nahranili koze
Najmlajši smo tako dokazali, da zmoremo. Zmorete tudi vi?

Izdelajte si svojo eko vrečko:
Rabljeni kratki majici odrežite rokave, izrežite ovratnik, da bosta sprednji in zadnji del enaka.
Ostane vam še zadnja naloga, spodnji del majice narežite na trakove dolge 10 cm, vsak sprednji in zadnji trak zavežete in naredite vozel. Spretnejši pa lahko uporabite tudi šivanko in obe plasti spodaj zašijete skupaj. En, dva tri, vrečka že stoji!

 

 

 

Pripravili: Maja B., in Maja K.

Dostopnost