Skoči na glavno vsebino

Ta teden smo v Račkah začeli spoznavati različne poklice. V ponedeljek nas je obiskal tata Aljaž, ki nam je predstavil delo lovca. Kako skrbimo za živali, kaj vse potrebuje v nahrbtniku ko se odpravlja na lov, pogledali smo skozi daljnogled in spektiv. Podaril nam je tudi plakat parkljaste divjadi, in kar nekaj živali smo na novo spoznali.
V torek nas je obiskal tata Bojan, ki je prometnik. Ko je vstopil v igralnico, nihče ni vedel kateremu poklicu ta uniforma pripada. Bine nam je takoj povedal da tata dela pri vlakih. Predstavil nam je poklic prometnika, kakšna je njegova uniforma, čemu služijo lopar, lučka in piščalka. Po obisku se je naša igralnica spremenila v pravo železniško postajo.
V petek pa nas je obiskala kuharica Marija. Na vozičku je pripeljala vse sestavine za zelenjavno mineštro – piškote, maslo, čokolada, sladkor, mleko in kokos. Seveda so otroci hitro ugotovili, da bo iz teh sestavin nastalo nekaj sladkega. Začeli so oblikovat kroglice, kače, črve. Bile so zelo okusne in komaj smo nekaj kroglic pustili še za popoldanski posladek.

Najlepša hvala vsem gostom, ki so nas ta teden obiskali in z obiskom popestrili naš dopoldan.

Za Račke, Urša.

  

  

  

Dostopnost