Otroci v skupini Miške zelo radi posegajo po knjigah. Ne samo, da jih listajo in pregledujejo, zelo radi prisluhnejo tudi pravljicam. Zato smo v mesec kulture vstopili s knjigo. Najprej smo si ogledali knjige, spoznali različne vrste knjig, kdo je pisatelj in kdo ilustrator.
Vsak mesec obiščemo potujočo knjižnico in si izposodimo knjige. Le-te zapolnijo naš knjižni kotiček. Tokrat je naš knjižni kotiček postal Miškina knjižnica. Pripravili smo prostor, izdelali članske izkaznice in lahko smo se igrali knjižnico.
Sledil je obisk vrtčevske knjižnice, kjer je veliko zanimivih knjig. Eno smo izbrali in prisluhnili njeni vsebini. V nadaljevanju pa smo obiskali še šolsko knjižnico, kjer je ogromno knjig. Knjižničarka nam jih je nekaj predstavila, potem pa še prebrala pravljico. Izvedeli smo veliko o kulturnem obnašanju v knjižnici.
V tem času je začel med otroki krožiti tudi miškin bralni nahrbtnik in bralna torbica. Saj je vsak čas ravno pravi za branje, pogovor in prijetno druženje ob branju.

Pripravili, Katarina in Danijela