Skoči na glavno vsebino

V drugi polovici januarja smo Kužki stopili v svet klasičnih pravljic. Spoznali smo tri, v katerih nastopajo mačehe, to so Sneguljčica in sedem palčkov, Pepelka ter Janko in Metka. Ker so se glavnim junakom dogajale težke stvari, smo se razveselili srečnih koncev, ki so nam sporočili, da dobro premaga zlo. Vsebino vseh treh zgodb smo si dobro zapomnili, kar smo dokazali z lepljenjem sličic k posamezni pravljici. Primerjali smo dolžino in število besed v naslovih ter začetne glasove in tako ugotovili, kateri naslov piše. Kasneje smo imena junakov in naša imena zlogovali in šteli črke. Oboje smo ponazorili s kockami in kroglicami.

Ogledali smo si srednjeveški ples in ga tudi mi skupaj s Pepelko zaplesali na gradu. Pepelkino obleko smo nato vsi naslikali in ji izdelali ogrlico. Pod gradovi so živeli tudi preprostejši in revnejši ljudje.

Življenje mlinarja smo spoznali skozi pesem Ob bistrem potoku je mlin in se naučili plesno koreografijo. Za mačeho in očeta Janka in Metke pa so otroci našli veliko predlogov, kako bi lahko rešila finančno stisko.

Kužki smo letos slišali res že ničkoliko pravljic in morda smo se prav zato tako dobro znašli na pravljičnem stolu v naši igralnici. Prav vsi so se usedli nanj in »brali« ob ilustracijah nepoznanih knjig. V nadaljevanju pa bomo spoznavali pravljice, v katerih nastopa volk.

Za skupino Kužki, Stanislava Črv

Dostopnost