Skoči na glavno vsebino

So zvončki se zbudili,
veselo zazvonili,
cin, cin, cin, cin,
cin, cin, cin, cin,
kako je to lepo.

Trobentice so vstale,
veselo zaigrale,
tu, tu, tu, tu,
tu, tu, tu, tu,
kako je to lepo.

Otroci pohiteli,
na travnik so in peli,
tra, la, la, la,
tra, la, la, la,
kako je to lepo. (Janez Bitenc)

Ta pesem je v preteklih dneh odmevala iz naše igralnice. Skupne trenutke smo namenili spoznavanju letnega časa, ki smo ga vsi že težko pričakovali.
V začetku tedna smo se podali na raziskovanje po okoliških travnikih in pod drevesom našli naše vazice. Deklica Pomlad nam je naročila, naj vanje naberemo znanilce pomladi, poleg pa nam je pustila še pravljico, ki smo ji prisluhnili kar na travniku. Pomlad smo želeli privabiti tudi v naš vrtec, zato smo poskrbeli za pomladne ilustracije na našem panoju. Travnik smo narisali tudi na okna igralnice, igrali igro Travniški spomin, urejali rožice ter poleg spoznavali barve in like, reševali pomladni delovni list, preštevali rože ter iskali simbole besed. Med vsem tem smo pomislili tudi na naše mamice, ter jim za materinski dan izdelali obeske za ključe.
S čistilno akcijo smo poskrbeli, da je zdaj tudi okolica vrtca urejena. Za nagrado smo si ogledali predstavo in si v potujoči knjižnici izposodili nove knjige.
Dokazali smo, da ne znamo le uživati, temveč tudi poprijeti za kakršnokoli delo. Tako kot mravljice, znamo biti tudi Zajčki zelo marljivi.

Za vrtec pripravili, Brigita, Anita in Blaž

Dostopnost