Skoči na glavno vsebino

Na začetku teme smo Kužki opredelili naravo na živo in neživo in našteli veliko primerov ene in druge ter spoznali, da sta med seboj povezani. Po preučevanju pomladnih rož smo videli, od kod jim hrana za zgodnje pomladno cvetenje. V zemlji smo pri nekaterih odkrili korenike s koreninicami, pri drugih pa čebulice. Skušali smo si zapomniti njihova imena, natančno opazovali barve in oblike cvetov in jih tako upodobili za natečaj Spomladanske cvetlice. K sličicam pomladnih rož smo prirejali sličice živali, ki se začnejo na isti glas. O prvih znanilcih pomladi znamo že kar nekaj pesmic, ki jih radi zapojemo tudi na sprehodih.

Iz travnika smo se preselili na vrt. Ob knjigi smo podrobno spoznali, kako zraste sončnica. Semena okrasnih sončnic smo posadili vsak v svoj lonček. Poučili smo se o tem, kaj potrebujejo rastline za rast in ocenili, da naša okenska polica nudi prav vse. Vsak dan pridno zalivamo in spremljamo rast. V prozorne lončke posajen grah in fižol, sta nas že presenetila s prvimi koreninicami in kličnimi listi.

Ker so okrog velike noči aktualni pirhi, smo s pomočjo revij in knjig odkrivali, katere živali nesejo jajca, oziroma se izvalijo iz jajc. Našli smo jih kar nekaj, nas pa so najbolj zanimale kokoši, ker znesejo jajca za velikonočne pirhe. Po obisku kurnikov v Zakraju smo se lotili izdelka Kokoška s piščančkom in izdelave pirhov. Oboje smo ponosno odnesli domov. Zelo radi poslušamo zgodbice, zato smo jih kar nekaj prebrali: Nikovo jajce in Drugačen piščanček, Zajček in njegovi prijatelji, Nekega lepega dne in Dorina jajca.

Nazadnje smo se posvetili še delovnim listom, kjer smo iskali pare, prilegajoče oblike, pravo zaporedje dogodkov na sličicah, nadaljevali vzorce in šteli pirhe. Dan pred prazniki pa smo skupaj Z Mucki v naravi poiskali pirhe velikonočnega zajčka.

Za skupino Kužki, Stanislava Črv

   

   

   

   

Dostopnost