Skoči na glavno vsebino

V preteklih dveh tednih smo se račke pogovarjale o kmetiji. Najprej smo spoznavali živalske družine. S pomočjo ugank smo ugotovili, da na kmetiji živi veliko različnih živali. Otroci so poznali krave, koze, konje, pujse, ovce, kokoši, zajce, race, bike in še mnogo drugih, manj znani pa so jim bili ovni, osli, kozli, kobile, jagenjčki … Tako smo spoznavali njihova imena, barvo, bivališča in hrano. Ugotovili smo, da ima vsaka od njih svojo hiško – krave živijo v hlevu, pujsi v svinjaku, kokoši v kokošnjaku, zajci v zajčniku … Prisluhnili smo tudi njihovemu oglašanju, nato pa smo jih še glasovno in gibalno posnemali. Spoznali smo mnogo novih besed in s tem obogatili naš besedni zaklad.

V igralnico smo pripeljali tudi pujsa, ki ga vsak dan veselo hranimo s krompirjem – seveda le-ta ni pravi, vendar pa je zelo zabaven in predvsem ves čas lačen.

S skupnimi močmi smo iz naravnega in odpadnega materiala izdelali še maketo kmetije, s katero pa smo se udeležili Uhu natečaja.

Kmetijo smo spoznali na najrazličnejše načine – skozi igro, pesmi, ples, knjige itd. Veliko smo tudi ustvarjali in preživljali čas v naravi. Kljub temu, da o kmetiji že veliko vemo, pa vzgojiteljice pravijo, da so za nas v naslednjem tednu pripravile posebna presenečenja … le kaj nas čaka?

Za Račke, Nina

Dostopnost