Skoči na glavno vsebino

Zbudili smo se v mrzlo jesensko jutro. In kot vsak delavni dan, smo se tudi danes dobili v igralnici Želvic. Prav kmalu smo opazili, da je danes prav poseben dan, saj je bila naša igralnica odeta v prave jesenske barve. Skupaj z otroki iz skupine Medvedkov smo izdelovali darilca, ki smo si jih podarili sami sebi za prvi jesenski dan.

Cel dopoldan smo, kot vsako leto, čakali, da nas tetke Jesen obišče, vendar je ni bilo. Spraševali smo se kaj se ji je zgodilo. Po sadni malici smo se odpravili na dvorišče, kjer smo od videnega obstali. Pred hiško nas je čakalo ogromno presenečenje. Bilo je polno koles in čelad, 2 vreči polni rekvizitov ter še ena posebna škatla. Spraševali smo se, kaj bi to lahko bilo. Kaj kmalu smo ugotovili, da nam je tetka Jesen pripravila presenečenje. Ker je imela polno dela, nas ni mogla obiskati, zato nam je pripravila stvari, naj jih uporabimo. Ker je bil petek, 23.9.2022, tudi dan športa, nam je pripravila kolesarsko dogodivščino.

Odšli smo pred gasilski dom, kjer smo z rekviziti pripravili poligon, po katerem smo se zapeljali s kolesom. Otroci so nestrpno čakali, kdaj se bodo lahko podali po progi, ki smo jo pripravili. Vozili smo se okoli stožcev, se preizkusili z vožnjo čez ovire ter pod oviro. Vsi otroci in vzgojiteljice smo bili tako veseli kolesarskega presenečenja, da se je naša sreča, vriskanje in veselo kričanje slišalo in videlo daleč na okrog. Zanimalo pa nas je tudi, kaj se skriva v posebni škatli. Ko smo jo odprli, smo v njej našli prave kostanje. Hitro smo šli v kuhinjo po posodo, ter jih spekli. Za super zaključek dneva in tedna, smo se posladkali s kostanji, ki nam jih je nabrala Jesen.

 

Pripravili; Petra, Sara in Nina

 

     

       

       

 

Dostopnost