Skoči na glavno vsebino

Skoraj je že teden pri koncu nam pa še ni zmanjkalo novih obrazov, ki pokukajo skozi vrata. Danes se je na kolesih pravljičnega kovčka pripeljala…

… GOSENICA, takšna prav posebna, s črkami in številkami, ki prijazno se je smejala, in že komaj čakala, da smo jo malo pobožali. Pa tudi gosenica ni bila sama, rada se je stisnila v naročja naše knjižničarke Martine, ki jo je s seboj iz šolske knjižnice pripeljala. Ta kovček s katerim je prišla, je pripadal Martini, v njem pa ni bilo polno prelepih oblek za dolge poletne sprehode, v njem so se skrivale najrazličnejše slikanice za otroke. Martina nam jih je pokazala, v njih kaj zanimivega našla, ki je še dodatno pritegnilo otroške poglede. Skozi ilustracijo v knjigi nam je predstavila kako velika je šolska knjižnica, koliko ima knjig in kje je njihovo mesto. Skoraj smo si že predstavljali, da smo v njeni knjižnici, v šoli. To pa ni bilo še vse, saj je Martina za nas majhne nadobudneže pripravila še eno veliko knjigo, ki je bila že po velikosti večja od ostalih, nosila pa je naslov Rdeča žoga. Ker so žoge nekaj vsakdanjega pri nas, smo ji z veseljem prisluhnili, ter uživali ob ogledu ilustracij, ki so krasile vsako stran slikanice. Po prebranem nam je Martina še pokazala pravilno rokovanje s knjigo, nas povabila k pregledovanju in listanju.

Ker je počasi bil čas za slovo, smo ji namenili še majhno presenečenje, ki smo ji ga pripravili, se ji zahvalili za obisk, za prebrano pravljico, v upanju, da kmalu znova najdemo čas za skupno, pravljično dopoldne.

Hvala Martini za čas in za prelep dopoldan.

Za vrtec Dolenja Trebuša, Petra

 

Dostopnost