Skoči na glavno vsebino

Krtki smo spoznavali naravne nesreče s pomočjo zgodbic o Ježku Snežku. Ta pogumni in modri ježek nas je povsem prevzel. V vsaki zgodbi je dobro vedel, kako se je potrebno vesti v nujem primeru in kaj je potrebno storiti. Na pamet smo se načili tudi številko, na katero lahko pokličemo v primeru nesreče, ter kaj moramo operativcu sporočiti.
Da bo vaja uspešna in učenec dobro naučen, smo si izdelali svoje telefone, saj smo za prave še malce premajhni. Naše roke so rezale, barvale, pisale in nastali so najbolj zmogljivejši eko telefoni, ki nam bodo v pomoč pri vaji klica na številko 112.
Naučili smo se tudi pesmico, katere besedilo govori ravno o našem super Ježku Snežku, katerega smo tudi izdelali. Naše umetnije na temo gasilcev in požarov, pa smo  razstavili v garderobi. Preizkusili smo se tudi v reševanju delovnih listov in se zabavali ob igri potres, požar in poplava.
A najlepše in najboljše doživetje je zagotovo bilo, ko so gasilci prišli v naš vrtec. Res, da je bila to samo vaja, a naši srčni junaki so nam polepšali dan in tako smo zaključili naš sklop o naravnih nesrečah.

Pripravili, Katja in Mateja

 

Dostopnost