Skoči na glavno vsebino

Otroci skupine krtki so danes popoldan nestrpno pričakovali bližajoči se krožek, vsebina le tega pa je do izvedbe ostala skrivnost. Skupaj smo z nekaj jezikovnimi in besednimi razvozlankami, razkrili pravljični krožek.

Ker smo se srečali prvič, so bila mala “skrivnost” tudi imena otrok. Ob ugibanju in razkrivanju le teh, smo se skupaj dodobra nasmejali, ko so otroci povedali, da med njimi ni nobene Jožefine, Maričke, Lojzeta in niti Poldeta.

Ni trajalo dolgo, ko je pozornost otrok pritegnila posebna skrinja iz katere je kaj kmalu pokukal ježek. Otroci so ga takoj prepoznali, seveda, to je bil Ježek Snežek, čigar zgodbe so otroci že spoznali. Zapeli so mu jesensko pesmico, ki so se jo naučili, poleg pa še njegovo pesem.

Ker so njegove zgodbe že poznali, so se o njih pogovorili, Ježek Snežek pa jim je prinesel pravljico o gasilcu Luku, ki smo jo nato skupaj prebrali. Ob zgodbi smo tako še utrdili kako ukrepamo ob požaru in še bolje, kaj storiti, da do njega sploh ne pride.

Ob koncu pravljice pa si je za spomin na današnji pravljično-gasilski krožek, vsak otrok izdelal svojega razgibanega gasilca, ki zna čisto sam splezati po lestvi. 

 

    

 

Pripravila, Maja B.

Dostopnost