Skoči na glavno vsebino

 

Pri Polžkih smo se v tem tednu razveselili prav posebnega gosta. Obiskal nas je ježek Snežek, ki nam je pripravil polno zanimivih presenečenj. V igralnici smo tako slišali zvok sirene, ki je naznanjala ježkov prihod. Ježek Snežek nam je prinesel gasilski avtomobil, s katerim smo se lahko poigrali, pa tudi slikanice, v katerih smo opazovali gasilce pri gašenju požara. Pripravil pa nam je tudi nekaj nalog za krepitev naših prstkov.

Na dvorišču smo se pomerili na čisto pravem gasilskem poligonu. Prestopali smo lestev, se plazili skozi ognjeni obroč ter reševali ujetega mucka. Paziti smo morali tudi, da nas ogenj ni opekel pri preskakovanju ognjenih obročev. Iz gasilskega doma smo se spustili na trdna tla, na koncu pa smo poskušali pogasiti še gorečo hišo. Vse to se nam je zdelo nadvse zabavno, smo se pa pri tem tudi lepo razmigali.

No, brez pravih gasilcev in gasilskih avtomobilov seveda ni šlo. Prišli so čisto k nam, na naše dvorišče ter nam pokazali, kako poteka reševalna vaja iz gorečega vrtca. Spoznali smo različne gasilske pripomočke, z veseljem pa smo si odšli pogledat tudi gasilski kamion. Tam smo občudovali utripajoče lučke, gumbe, cevi ter še veliko drugih zanimivih stvari.

Teden, ki je minil, je bil tako poln lepih doživetij. Gasilcem se lepo zahvaljujemo za njihov obisk in upamo, da se vidimo tudi v prihodnjem šolskem letu.

 

Pripravili, Kristina in Maja

 

 

Dostopnost