Skoči na glavno vsebino

V skupini Krtkov smo ta teden namenili spoznavanju slovenske knjige. Najprej smo se podali prav na začetek in spoznali Primoža Trubarja, tega pomembnega moža za slovensko besedo.
Potem pa smo se tudi sami preizkusili v pisanju  pravljice in to nam je še kako dobro uspelo. Našo pravljico smo seveda tudi ilustrirali in jo postavili na razstavo v garderobi.
Ob obisku v potujoči knjižnici  smo z veseljem prisluhnili pravljici, ki nam jo je prebrala knjižničarka Maja. Seveda moramo ob tem poudariti, da je le-to napisal slovenski pisatelj.
V četrtek pa nam je dopoldan polepšala knjižničarka Polona iz tolminske knjižnice. Z zabojem, polnim knjig, je našo igralnico spremenila v pravo malo knjižnico. Ona pa je za nas izbrala slovensko ljudsko pravljico in nam jo pripovedovala ob kamišibaju.
Ob koncu tedna pa smo se poskušali še bolj približati času, v katerem je živel Primož Trubar. Ob poslušanju glasbe smo se preizkusili v likovnem  ustvarjanju  s peresi. Dobro nam je šlo od rok.
Krtki smo v tem tednu izvedeli veliko novega in ob dnevu reformacije lahko vsakomur razložimo zakaj je ta dan za nas Slovence, tako zelo pomemben.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost