Skoči na glavno vsebino

Že začetek tedna se je začel v znamenju tradicionalnega slovenskega zajtrka. Otrokom sva želeli, na njim najbolj razumljiv in zanimiv način, predstaviti kako pride kakšna sestavina zajtrka na naš krožnik. Vsak dan nas je obiskal nekdo, ki nam je predstavil sestavino.

Tako smo začeli z jabolkom. Sadjar nam je razložil kako je potrebno skrbeti za jablane, da dobimo jabolka. V torek smo spoznali peka, ki nam je pokazal kako se speče kruh. Vsak izmed nas si je lahko pripravil in spekel eno štručko kruha za domov. Ker ima tradicionalni zajtrk tudi med, nas je obiskal čebelar. Povedal nam je kako je potrebno skrbeti za čebele, da pridno nabirajo medičino, da iz njega naredijo med. Z njimi moramo biti prijazni, da panja ne zapustijo. Ker smo bili tako navdušeni nad čebelami pa smo si tudi naredili vsak svoj panj. Ostalo nam je še mleko. Sosedo Anico smo lepo prosili, če bi nam razkazala kmetijo, da bomo videli od kod dobimo mleko. Odpeljala nas je v štalo, kjer smo si ogledali krave, ter nam povedala, kako moramo biti skrbni do krav.

Spoznali smo, da bilo katera sestavina, ki jo dobimo na krožnik, mora kmet, sadjar, čebelar ali kdor koli, ravnati z živalmi ali rastlinami in sadjem zelo skrbno.

Pripravili; Petra in Nina

 

     

        

               

 

Dostopnost