Skoči na glavno vsebino

Danes je bil prav poseben dan. V vrtcu smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Da ne bi zajtrkovali sami, smo na obisk povabili Anico in Milana, da bi z nami skupaj zajtrkovala. Pri njima smo si včeraj ogledali kmetijo in spoznali kako dobimo mleko, ki je sestavni element zajtrka.

Z vzgojiteljicami smo pripravili svečke in prtičke, ter lepo okrasile mize. Skupaj z Medvedki smo se zbrali v igralnici Želvic ter nestrpno čakali malico. Jedli smo kruh, na njem pa maslo in med, ter pili mleko. Za sadno malico pa smo pohrustali še jabolka.

Skozi celotni teden smo se naučili kje dobimo mleko, kako dobimo med in kako spečemo kruh. Nismo pa vedeli kako dobimo maslo. Otrokom smo povedali in pokazali kako nastane maslo. V pinjo smo vlili domače mleko, ki je dovolj mastno, da iz njega nastane maslo. Kar nekaj časa smo morali stepati mleko, da je iz njega nastalo maslo. Maslo smo nato poizkusili, ter ostanek dali v modelček, kjer bo nekaj dni zorelo. Ker nam je ostal še čas do kosila pa smo so ogledali filmček, Od krave do mleka, Planike Kobarid.

Res smo se imeli lepo.

 

Pripravile; Petra, Sara in Nina

 

       

       

   

Dostopnost