Skoči na glavno vsebino

Januar se je pričel zelo zanimivo, ne boste verjeli, v igralnici nas je namreč obiskal čisto pravi sneženi mož, iskal je…svoj lonec. Seveda smo mu rade volje vrnili lonec, ki nas je razveseljeval cel december. Snežak je bil tako navdušen, da smo mu njegovo pokrivalo vrnili okrašeno, še lepše, še bolj pisano, da nam je v zameno zanj podaril svoj korenček.

Ker vemo, da je korenje zelo zdravo, smo ga hitro poizkusili in nato uporabili v sokovniku, dodali sadje in nastal je okusen in zdrav napitek. Ker so otroci v novem okusu tako uživali, smo se odločili, da bomo dali priložnost tudi drugemu sadju in zelenjavi, da jih spoznamo.

Sveža lokalna živila nam je pripeljal kar zajček s svojega vrta in sadovnjaka, mi pa smo jih z zanimanjem spoznavali, poimenovali in seveda tudi okušali. Vsak dan smo iz svežih plodov naredili napitke, poskusili smo sadni sok, zelenjavni sok in sadno-zelenjavni sok, prav vsi so nam zelo teknili.

Tako smo s svežimi živili v telo dobili veliko merico vitaminov, ko smo dodali še vsakodnevni sprehod smo dodobra poskrbeli za svoje zdravje.

 

 

Za vrtec, Maja

Dostopnost