Skoči na glavno vsebino

Število Zajčkov in Zajčic je v tem tednu drastično padlo. Ugotovili smo, da so glavni vzrok za to virusi, ki vztrajno krhajo naše zdravje. Prav zato smo se odločili, da nekaj časa namenimo dejavnostim, preko katerih bomo spoznali, kaj lahko sami naredimo, da zbežimo tem nepridipravom.
Ugotovili smo, da moramo za zdravje skrbeti na različne načine: da jemo zdravo hrano, se veliko gibamo, se igramo, skrbimo za svojo higieno in si privoščimo dovolj počitka. Poskrbeli smo za vse našteto.
V igralnici smo naredili tabelo, na katero smo vsak dan beležili, kako skrbimo zase. Brali smo pravljice o zdravju, na delovnem listu smo ugotavljali, kaj je zdravo in kaj ni, preko različnih gibalnih iger in telovadbe pa smo se vsak dan dodobra razmigali. Poskrbeli smo tudi na to, da smo se dnevno nadihali svežega zraku. V dopoldanskem času smo se podali na sprehode, popoldne pa se igrali na igrišču. Priredili smo sadni ples in se urili v plesu polke, rock n rolla in valčka. Smeha in dobre volje ni manjkalo. Hrano smo razvrščali na zdravo in nezdravo. Med nas je prišla kuharica Suzana in pripeljala s seboj veliko sadja. Pripravili smo si zdrava in slastna sadna nabodala. Naučili smo se tudi pesem o tem, kaj je zdravo in kaj ni, ter svoje doživljanje narisali v zvezke. Ogledali smo si film Ostal bom zdrav, si izdelali Zobkote, med drugim pa se tudi veliko igrali.

Skratka bilo je poučno in zabavno. Upamo, da se nam v drugem tednu pridružijo še tisti otroci, s katerimi se v tem tednu nismo družili. Vsem želimo, naj bo leto 2023 čim bolj zdravo.

Za vrtec pripravila, Brigita

Dostopnost