Skoči na glavno vsebino

Pri nas smo se v zadnjem času veliko pogovarjali o ekoloških vsebinah in s tem tako sebe, kot tudi druge, ozaveščali o pomembnosti ohranjanja in varovanja našega planeta.

Že v začetku tedna nas je obiskal naš prijatelj Zemeljko, ki je za nas pripravil številne zanimive dejavnosti in izzive. Skozi pravljice in igro smo spoznavali energijo, vodo, prst, odpadke in podnebne spremembe ter se veliko novega naučili. Tako smo odpadno embalažo mleka reciklirali in jo uporabili za izdelavo mozaika, iz starega časopisnega papirja smo izdelali nov, čisto pravi papir, na katerega smo kasneje risali najlepše umetnije, sodelovali na natečaju Mladi v svetu energije, posejali smo krešo in poudarili pomen samooskrbe. Spoznali smo, da sta čista voda in elektrika zares pravo bogastvo, zato je pomembno, da z njima ravnamo varčno. Razvrščali smo predmete, ki za delovanje potrebujejo elektriko in svoje znanje preizkusili v reševanju delovnega lista. Sodelovali smo pri poskusu podtalnice, kjer smo spoznali, kako hitro se voda lahko onesnaži, za zaključek pa smo izdelali še plakat za eko kotiček, s katerim želimo vse obiskovalce vrtca opozoriti na pomen ohranjanja okolja.

Ker pa smo želeli svoje znanje deliti tudi z mlajšimi od nas, smo izbrali Eko detektiva, ki je obiskal vse skupine našega vrtca. Preveril je, kako ločujejo odpadke in ali varčujejo z energijo ter vodo in s tem dobro skrbijo za naš planet, da »ne zboli«.

Za Zajčke pripravili Nina in Brigita

Dostopnost