Skoči na glavno vsebino

Jutra so hladna, a popoldansko sonce vseeno vabi v naravo, zato smo se podmelški planinci odločili izvesti zimski pohod. Po razmisleku, kje je največ sonca in kje še nismo bili, smo izbrali  star železniški most na Kneži.

Najprej smo se spustili proti Kneži, kjer smo se veselili prečkanja novega prehoda za pešce  na mostu čez Knešco. In ja, s ponosom smo ga tudi “krstili”. Se še spomnite, kako je bilo leta 2017, ko smo tudi otroci iz Žabic opozarjali na nevarnost pri prečkanju glavne ceste brez zebre? Lahko vam osvežimo spomin…

Zadovoljni, da so se naše prošnje in želje izpolnile, smo varno nadaljevali pot do avtomehanične delavnice Čelik. Tam nas je že pričakal Mihov tata in otrokom razdelil nekaj sladkega za moč, da bodo vsi planinci zmogli priti do cilja. Pot nas je vodila naprej na polje in v daljavi smo že zagledali star Avstro-ogrski železniški most. Nekateri so ga že večkrat prečkali, za večino pa je bilo to prvič. Spustili smo se še niže do reke Bače, a ker sonce ni doseglo rečne struge, smo se raje vrnili na sončne travnike. Tam je sledila okrepčilna malica, potem pa sproščen tek ob sadovnjaku in progi. Presenetila nas je celo “mašina” oz lokomotiva. Ura se je hitro obrnila in vrniti smo se morali v vrtec. Otroci so z veseljem pripovedovali mlajšim vrstnikom, da “je bilo kaj lepo”.

Za spremstvo smo prosili vzgojiteljico Majdo, ki nas je z veseljem spremljala, zato hvala Majda!
za vrtec Podmelec, Špela Krivec
Dostopnost