Skoči na glavno vsebino

»Če želite, da bodo vaši otroci izobraženi, jim berite pravljice. Če želite, da bodo še pametnejši, jim preberite več pravljic.« (Albert Einstein)           

Tudi pri Polžkih smo v mesecu februarju dali velik poudarek knjigam. Veliko smo jih listali, brali, seveda pa se tudi učili, kako s knjigami ravnamo in kako jih lepo pospravimo. Knjig pa nismo brali samo v igralnici, ampak smo naš sprehod popestrili z branjem pravljice v naravi. Da pa bi bilo še bolj zanimivo, smo si poleg branja ogledali še lutkovno predstavo Nina v živalskem vrtu, kjer smo spoznavali živali, ki tam živijo. V predstavi Trije prašički, pa smo prašičkom pomagali odgnati hudobnega volka in jim zgraditi nove hiške, v katerih bodo varni.

Obiskali smo še potujočo knjižnico, kjer nam je prijazna knjižničarka pokazala, koliko zanimivih knjig imajo pri njih. Vsak izmed otrok je izdelal tudi svojo prvo knjigo, v kateri se vidi, kako hitro rastejo ter kaj vse že zmorejo.

No, da pa knjig ne bi brali in listali samo v vrtcu, smo otrokom in njihovim staršem dali namige za branje in ustvarjanje tudi doma. Pričeli smo s projektom Punčka iz cunj, kjer jih bo obiskala punčka Mima in jim polepšala nekaj skupnih dni. Bralni nahrbtnik pa bo poskrbel za prijetno skupno branje pravljic. Naj bosta punčka iz cunj in bralni nahrbtnik spodbuda staršem in otrokom za čim bolj pogosto branje pravljic in ustvarjanje.

                                 

                                     

                                 

                                 

Pripravili, Kristina in Maja

 

Dostopnost