Skoči na glavno vsebino

V preteklem tednu, smo zajčki vstopili v glasbeni svet.

Iz naše igralnice je bilo moč slišati pravo glasbeno harmonijo. Dnevi so bili polni petja, plesa in igranja na glasbila.

Ugotovili smo, da lahko glasbo ustvarjamo na različne načine. Najprej smo spoznali lastne instrumente, s katerimi smo spremljali vsem poznano pesem “We will rock you” in se pri tem zelo zabavali. Nadaljevali smo s spoznavanjem in z raziskovanjem zvoka malih Orffovih instrumentov- tamburina, ropotulj, triangla, palčk, zvončkov, ksilofona itd. Že naslednje jutro pa so nas v igralnici pričakali novi instrumenti – citre, kitara, harmonika, klavir … S skupnimi močmi smo ugotovili, da so to veliki instrumenti. Z zanimanjem smo jim prisluhnili. Zveneli so zares čarobno, najbolj pa sta nas očarala talni klavir in harmonika. Prav vsakemu od nas so se zaiskrile oči, ko smo se lahko preizkusili v vlogi muzikantov in zaigrali na poljuben instrument.

Ugotovili smo, da igranje na glasbila od nas zahteva precej truda in potrpežljivosti. Medse smo povabili Zalo iz krtkov, ki obiskuje glasbeno šolo, kjer se uči igranja violine. Najprej je za nas pripravila glasbeno točko, nato pa nam dovolila, da se v igranju preizkusimo tudi mi. Zala, hvala za čudovito izkušnjo!

Glasba niso le glasbila, temveč tudi petje. Velik poudarek smo namenili upevanju oziroma pripravi na petje, s katerim smo na zabaven način ogreli svoje glasilke in telo, se naučili nove pesmi, nato pa organizirali Zajčkov koncert. Na koncertu je nastopilo vseh šestnajst Zajčkov muzikantov in povemo vam, da se je tu odkrilo mnogo novih glasbenih zvezd.

Ker se je teden približal koncu, smo ga želeli zaključiti nepozabno. V petek smo imeli igralni dan, ki pa je bil seveda glasbeno obarvan. Poleg nam najljubše igrače, smo v vrtec prinesli tudi instrumente in teden zaključili s pravo veselico. Da tudi vam pričaramo glasbeno vzdušje, z vami delimo nekaj utrinkov …

Za Zajčke, Nina in Brigita

Dostopnost