Skoči na glavno vsebino

V prvi pomladni teden smo Krtki zakorakali z željo, da bi obvarovali naš planet. S pismom nas je presenetila deklica Pomlad in nam popestrila ponedeljek z iskanjem skritega zaklada. Med potjo smo zaskrbljeno opazovali našo okolico in ugotavljali, da smo prav ljudje največji »packi«, ki ne odvržemo smeti tja, kamor je potrebno.  Zaklad smo seveda našli in si vzeli tudi čas za igro na travniku.
V torek nas je spet pričakalo pismo, le da nam ga je tokrat napisal škratek, ki nas je povabil k telovadbi v naravi. Po aktivni urici smo svoj delež prispevali tudi k urejanju okolice našega vrtca, kjer smo skupaj z ostalimi otroki izvedli pravo čistilno akcijo.
22. marca, na svetovni dan vode, smo ugotavljali, da je potrebno skrb nameniti tudi vodam. Izdelali smo oznake, ki bodo na varčno uporabo vode opozarjale tudi naše domače. Sprehod ob jezeru pa nam je omogočil sprostitev ob poslušanju in opazovanju narave.
S pomladno predstavo so nas v četrtek razveselile naše vzgojiteljice. Potem pa smo postali pravi mali raziskovalci in v naravi uspešno opravili detektivsko nalogo prepoznavanja pomladnih rastlin. Ker vemo, da je pomladni čas tudi čas za urejanje vrtov, smo se preizkusili še v sajenju. Ko bo seme vzklilo, vam izdamo, kaj smo posejali.
Petek pa smo namenili učenju nove, seveda pomladne pesmice. Nato smo vzeli  pot pod noge in dobro izkoristili čas za bivanje v naravi.
Seveda pa nismo pozabili niti na naše mamice, ki imajo jutri svoj praznik. Prav zanje smo sami sestavili tudi pesmico:
»MAMICA MOJA JE LEPA,
PRIJAZNA IN LJUBEZNIVA.
RAD JO IMAM,
KER ME TUDI ONA RADA IMA.
ONA SE LEPO IN PRIJAZNO SMEJE
IN TO VEDNO MOJ SRČEK OGREJE.«

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost