Skoči na glavno vsebino

Polžki smo v ponedeljek, na prvi pomladni dan, že nestrpno pogledovali skozi okno naše igralnice. Hoteli smo videti, ali se je pomlad že prebudila in prišla k nam. Ker pa nismo videli prav veliko, smo se odločili, da gremo raje na sprehod. Morda pa bomo ob poti našli kaj več cvetlic in slišali peti tudi kakega ptička? Toplo pomladno sonce nas je kar vabilo. Kmalu smo ob poti zagledali veliko pomladanskih cvetlic, še posebej pa smo se razveselili krone iz trobentic, ki jo je prav za vsakega izmed nas pustila Deklica pomlad. Le-ta nam je ob poti pustila tudi pravljico Zaljubljeni zvonček, ki smo jo  veseljem prebrali. No, Deklica pomlad pa nam je pripravila še eno presenečenje: gledališko predstavo, v kateri je pregnala mrzlo zimo. Obljubila nam je, da nas bo od sedaj naprej sonce še bolj grelo in da se zima ne bo še tako kmalu vrnila v naše kraje.

Ob svetovnem dnevu vode se nam je pridružila tudi kapljica, ki nam je povedala, da brez vode ne moremo živeti in nas tako popeljala do jezera. Tam smo lahko občudovali račke, ki so plavale v njem in poslušali ptičke, kako lepo pojejo.

Ker pa je v tem tednu pri nas potekal še »eko teden«, smo se tudi Polžki odločili, da nekaj prispevamo k lepšemu in čistejšemu okolju. Zavihali smo rokave in se tako pridružili ostalim skupinam otrok pri čiščenju našega dvorišča. Veselo smo grabili listje in pobirali vejice, tako da je bil naš kopač kar kmalu poln. Tudi v igralnici smo se igrali  odpadnim materialom. Razvrščali smo, natikali in postavljali stolpe. Ker pa se bliža praznik vseh mam, materinski dan, smo nekaj ustvarili tudi zanje. Ob njihovem prazniku jim iskreno čestitamo in jim želimo še veliko lepega!

                               

                             

                             

Pripravili, Kristina in Maja

Dostopnost