Skoči na glavno vsebino

Otroci Mostarskega vrtca se vsako leto ob dnevu državnosti s ponosom poklonimo naši Sloveniji in nič drugače ni bilo letos, le da prireditve nismo pripravili mi, temveč kar sama Slovenija.
Po pošti smo prejeli vabilo na njeno zabavo ob 32. rojstnem dnevu. Zbrali smo se prav vsi in ji najprej ponosno zapeli slovensko himno, nato pa si ogledali nekaj prekrasnih fotografij, ki jih premore le naša dežela.
Sledil je poseben trneutek, saj je med nas prišla Slovenija. A praznovanja se nismo udeležili le mi. Iz Lipice je prišel lipicanec, iz Gorenjske kranjska sivka, iz daljne Štajerske štorklja, iz Bovca bovška ovca, iz Kovečja pa kočevski medved. Prav vsak izmed njih je Sloveniji poklonil eno od dobrot, ki jih najdemo v teh krajih. Skupaj s Slovenijo smo iz dobljenih sestavin zamesili torto, nato pa je sledilo veselo praznovanje. Slovenija pa ni pozabila še za eno presenečenje: v vročem dopoldnevu smo se namreč vsi posladkali s slastnim sladoledom.

Draga Slovenija, najlepša hvala za krasno praznovanje. Ob tej priložnosti ti vsi vrtečki in vzgojitelji  še enkrat zaželimo VSE NAJBOLJŠE!

Za vrtec pripravila, Brigita

Dostopnost