Skoči na glavno vsebino

V skupinah Kužki in Mucki smo se odločili, da bomo obeležili dan slovenskega športa. Tako kot že vrsto let, smo tudi letos sodelovali pri množičnem teku otrok. Gre za akcijo Atletske zveze Slovenije, z geslom ”Začni mlad, tekmuj pošteno”, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom in želi sodelujoče ozaveščati o pomenu zdravega načina življenja.

V skupinah smo se najprej pogovarjali, kaj šport sploh je. In čeprav se nam zdi čisto preprosto vprašanje, pa so otroci potrebovali kar nekaj pomoči in razlago, kaj to sploh je. Skupaj smo ugotovili, da je gibanje še kako zdravo, zato smo se odločili, da se tudi sami razmigamo.

Z otroki smo se odpravili do bližnjega gozda, kjer smo si nad kolovozom pripravili start in cilj. Kot pravi športniki so se najprej dobro ogreli in počakali na znak štarterja. Otroci so tekli na 100 m dolgi progi in se ob tem prav zabavali. Najprej so se na progo podali v parih ali skupinah, nato pa kar vsi skupaj. Ob progi smo za tekače glasno navijali in jih spodbujali, da so prav vsi prišli do cilja, tudi najmlajši. Prav vsi otroci so se zelo potrudili in si za udeležbo prislužili medalje. Vsem tekačem še enkrat čestitamo.

Za vrtec Šentviška Gora, Silvana Carli

.

Dostopnost