Skoči na glavno vsebino

Vsi vedo, da imajo otroci slaščice izjemno radi, pa jih imajo tudi živali?

Tema Tedna otroka je letos “Zakaji in zatoji radovednosti”. Zato smo otroci iz skupine Mucki ta teden iskali odgovor na vprašanje Kaj bi živali naročile, če bi se v gozdu pojavila slaščičarna? Kljub temu, da smo Mucki še majhni, se naša domišljija že razvija. Zato smo ob nakupovanju slaščic iz slaščičarne, ki se je pojavila tudi v naši igralnici že ugibali, da bi srnica najbrž tam naročila torto z listnim nadevom, veverica bi naročila lešnikov piškot ali pa celo tistega z okusom modrega neba, itd. Med igro v slaščičarni smo raziskovali kaj zares jedo živali v naravi ter naša znanja prenesli v domišljijsko igro s sladicami iz slaščičarne.

Ob koncu tedna pa sta nas čakali dve presenečenji.

V četrtek nas je obiskala miška Sara, ki nam je najprej prebrala recept in nam nato tudi sama pomagala pri pripravi pravega mišjega sladoleda z gozdnimi sadeži, iz gozdne slaščičarne. Ko pomislimo na okusen sladoled se nam še vedno cedijo sline!

V petek pa nas je na sprehodu čakalo posebno presenečenje. Veverica Vesna je v gozdu izgubila svoje – lešnikove sladice. Seveda smo Mucki uspeli premagati vse gozdne prepreke in hitro našli lešnikove kroglice, ki jih je veverica Vesna z veseljem delila z nami.

Mucki smo v času Tedna otroka urili našo domišljijo in se veliko novega naučili. Predvsem pa smo uživali v skupnih druženjih ob okušanju sladic iz dobrot, ki nam jih ponuja naš gozd.

   

   

   

Za Mucke, Silvana in Nataša

Dostopnost